Република Северна Македония е отправила молба към България за осигуряване на голямо

...
Република Северна Македония е отправила молба към България за осигуряване на голямо
Коментари Харесай

Северна Македония моли спешно за евтин ток

Република Северна Македония е отправила молба към България за обезпечаване на огромно количество електрическа енергия на цена, която е на доста по-ниска от производствената цена, в сравнение с пазарната. Причината за това е, че сега там има сериозен проблем за обезпечаването на сила за идния зимен сезон. Това обясни на брифинг на външно министерство Желязко Радуков, държавен специалист в Дирекция " Югоизточна Европа ".

Той напомни, че РСМ не е част от Европейски Съюз, само че в същото време е оповестила спешно състояние в енергетиката. " Това е състояние, което разрешава на нашите съседи да пренебрегват личните си регулаторни механизми в региона на енергетиката ", изясни Радуков.

" За благополучие ние сме в Европейски Съюз и не сме в ситуацията на РСМ. Поради тази причина ние се затрудняваме да помогнем на нашите съседи по точния метод, по който те го желаят, тъй като ще се наложи да нарушим европейските регламенти и признатите регулаторни рамки, които имаме. В момента се поставят всички старания, с цел да се помогне на РСМ и се водят диалози с Европейска комисия на най-високото допустимо равнище ", добави Радуков. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР